Interior Design Majors - Home Decorating Tips

Bedroom Lighting Tips

The first step for bedroom lighting tips is to decide how much you would like to spend on artificial lights. There is a diverse range of models from which to choose. Then, have a good mix of task and background lighting so you won’t leave the hou...

Design & Decoration Tips arrow Forum Idea
Share interior design & decorating tips.  


TV di ruang tamu
Date: 2006/04/16 23:20 By: aiseh Status: Visitor  
 
saya keliru utk mengecat ruang tamu dgn warna apa utk disesuaikan dgn set sofa yg b'warna merah hati, tolong!!!!!!
The administrator has disabled public write access.

Re:TV di ruang tamu
Date: 2006/06/09 07:38 By: axel Status: Visitor  
 
ctlah dgn kaler purple...sbg feature wall..dah warna purple lembut/cair utk bhg wall lain. pasti memikat hati mak mertua
The administrator has disabled public write access.

Re:TV di ruang tamu
Date: 2006/06/14 20:40 By: AMYZIE. Status: Visitor  
 
Cat yang sesuai ialah warna peach terang.
The administrator has disabled public write access.

Re:TV di ruang tamu
Date: 2006/06/21 19:16 By: yuyu Status: Visitor  
 
kaler putih cantik sesuai dipadankan dengan kaler merah hati...cunn...
The administrator has disabled public write access.

Re:TV di ruang tamu
Date: 2006/07/27 02:13 By: kimi Status: Visitor  
 
[b]hai..
sofa u color merah hati so u tak boleh cat color yang juga menyerlah seperti merah. Guna color yang lembut supaya tidak mengecilkan lagi ruang menonton. Lebih baik u gunakan color putih dan untuk mengaitkan color sofa, u boleh sarungkan bantal rehat dengan gabungan color merah dan putih.
The administrator has disabled public write access.

Re:TV di ruang tamu
Date: 2006/08/15 00:40 By: uder Status: Visitor  
 
Dinding putih mmg sesuai jika hanya sofa itu yang menjadi fokal point..kemasan lembut lain-seperti langsir dan table cloth for side table, boleh menggunakan scheme warna yang sama ttpi jenis kain polos seperti organza../kain jarang...
The administrator has disabled public write access.

Re:TV di ruang tamu
Date: 2006/12/23 23:19 By: kroo Status: User  
 
Flat

Posts: 9
graphgraph
pearl white atau peach
The administrator has disabled public write access.

Re:TV di ruang tamu
Date: 2006/12/24 00:24 By: rielshamz Status: User  
 
Pondok

Posts: 2
graphgraph
pada pendapat saya pulak..kalo cat color pink pun ok jugak..instead of gune color putih u just pain the wall with color pink yg hampir keputihan..it should be ok i think..
The administrator has disabled public write access.

Re:TV di ruang tamu
Date: 2007/01/23 23:32 By: abiya Status: User  
 
Pondok

Posts: 2
graphgraph
cadangan kita..kalau sofa dah merah kuat kan..so dinding cat le kaler merah yang light je..buat dua kaler ..satu bahagianb lagi kaler dengan kaler amber yang cerah sikit..ok tu nampak ekslusif..hehhe
The administrator has disabled public write access.

Re:TV di ruang tamu
Date: 2009/04/16 19:36 By: sweet165 Status: User  
 
Flat

Posts: 5
graphgraph
after you da cat you letak letak lampu dekat ngan dinding bg nampak lebih elegent..n nice.. untuk nk cube lampu y len sket you bleh la ke http://www.animsweethome.blogspot.com kat sane ade lampu garam yg mempunyai rekaan yang menarik=)
untuk membangkitkan suasana kediaman yang tenang letakkan perhiasan lampu garam kristal ianya dipercayai dpt memberi kesan yang baik pada kesihan malah membersihkan udara..untuk mendapatkan rekaan yang unik sila layari http://www.animsweethome.blogspot.com
The administrator has disabled public write access.

Re:TV di ruang tamu
Date: 2009/07/08 23:56 By: adrian Status: User  
 
Pondok

Posts: 4
graphgraph
jikalau nak dinding ruang tamu dijadikan feature wall - boleh mengunakan cat terang ataupun jubin moden.

kunjungi website saya jika nak mendapatkan idea untuk mengecat ruang tamu: http://www.howshouse.com/?s=paint

jika ada soalan, boleh lah email saya dan saya and cuba menjawab dengan sepantas boleh
The administrator has disabled public write access.


MyRumah.net is your source of ideas to decorate your home, living room, bedroom,
dining room, bathroom, home office, garden & every corners of your house.