Interior Design Majors - Home Decorating Tips

Bonsai Gardening - Introduction to a Living Art
The first thing that comes to mind when you say the word art is sculptures and painting. However, there is one kind of sculpture that is very popular but does not make use of wood and stone, but its own materials, which is known as bonsai.
Share interior design & decorating tips.  


hias bilik tidur anak anda
Date: 2008/01/16 20:26 By: mas Status: User  
 
Flat

Posts: 9
graphgraph
Kita akan melihat bagaimana dekorasi bilik untuk anak anda. Anda boleh meghias bilik yang boleh dilengkapi dengan berbagai barangan dan hiasan yang khusus bagi perkembangan seorang anak kecil mahu pun anak remaja.
Sekiranya anak anda meminati alat muzik mungkin anda boleh meletakkan di satu sudut khusus untuk anak secara tidak langsung dapat menghiasi bilik ini, juga di tambah dengan peralatan belajar seperti sebuah computer di atas meja belajar, untuk menjimat ruang anda boleh memilih meja belajar yang multi use yang sekaligus boleh berfungsi sebagai meja computer dan belajar.
Anda boleh memilih warna krim untuk dinding mungkin untuk anak lelaki warna krim kekuningan lebih sesuai, anda boleh lari dari kebiasaaan dimana parents lebih cenderung memilih warna biru terang untuk anak atau pun pink dan unggu. Di samping itu jika anda mahu konsep ringkas untuk anak anda mungkin anda boleh memilih katil single yang simple dan memilih bed sheet yang ada karakter cartoon untuk menghidupkan suasana.
Untuk tidak nampak terlalu ringkas , anda boleh memilih set katil yang berbentuk kereta F1 ke..sudah tentu color nya berwarna merah terang..atau pun colorfull ini akan menimbulkan suasana ceria untuk anak. Jika anda mahu dua atau tiga anak tidur bersama, set-set katil seperti ini juga datang dalam bentuk double decker dan bunk bed.
Kalau anda mempunyai anak yang ramai dan bilik pula terhad maka pilihan katil ini amat sesuai dan jika tidak mahu nampak terlalu biasa pilihlah patern yang nampak mewah dan elegant. Jangan risau kosnya tidak terlalu mahal.
.Dengan meletakkan computer, creativity anak-anak dapat di cungkil dengan lebih baik dan mereka dapat mengunakan pelbagai program yang dapat menambahkan kecerdasan minda mereka. Anda juga boleh meletakkan rak buku untuk anak-anak meletakkan buku-buku dan permainan. Kalau anda tidak ada masa untuk membuat sendiri rak-rak tersebut , pilihan yang ada di kedai juga agak banyak yang boleh di sesuaikan dengan bilik anak anda.Anda juga boleh memilih untuk memilih warna yang sama untuk bilik anak anda dengan warna dalam bilik lain dalam rumah, jika umur anak anda masih kecil ini tidak menjadi satu masalah. Bila mereka semakin dewasa biasanya dekorasi bilik mereka perlu di ubah sesuai dengan keinginan anak yang lebih pandai memilih apa yang sesuai dengan citarasa mereka. Biasanya anak-anak anda akan memilih warna-warna yang lebih berani dan melambangkan keperibadian mereka.
Selamat mencuba.

SITI MASTURAH RODZMAN

http://www.seriyamax.com/

Post edited by: mas, at: 2008/01/16 20:28

Post edited by: mas, at: 2008/01/16 20:29

Post edited by: mas, at: 2008/01/16 20:36
The administrator has disabled public write access.

Re:hias bilik tidur anak anda
Date: 2008/02/27 17:36 By: La DyAz Deco Status: User  
 
Kondo

Posts: 15
graphgraph
[b]

JIKA BILIK TIDUR ANAK ANDA DI PASANG DENGAN WALLPAPER YG MEMPUNYAI PELBAGAI CORAK CARTOON, DAN LAIN-LAIN KHAS UNTUK BILIK KANAK-KANAK SEMEMANGNYA SANGAT CANTIK. PELBAGAI PILIHAN, HARGA BERPATUTAN, PENJIMATAN MASA DAN TIDAK BERBAU JIKA ANDA BERMINAT UNTUK MELIHAT CONTOH-CONTOH WALLPAPER HIASAN BILIK ANAK ANDA.. BOLEH LAH EMAIL PADA KAMI DI ladyaz.deco@gmail.com DAN JANGAN LUPA SILA LETAKAN NAMA & NUM TEL ANDA UNTUK KAMI HUBUNGI. TERIMA KASIH
La DyAz Deco
The administrator has disabled public write access.

Re:hias bilik tidur anak anda
Date: 2008/08/12 08:17 By: HDN DECOR Status: User  
 
Pondok

Posts: 1
graphgraph
[size=4][/size]
Di dalam menata rias bilik anak anak anda, pelbagai perkara perlu dititikberatkan. Bukan sahaja mahu kelihatan cantik dan menarik tetapi warna juga boleh mempengaruhi tingkah laku anak anda. Kami menyediakan khidmat nasihat percuma bagaimana memilih wallpaper untuk anak anda. Hubungi kami di talian 017 3012645 / 0341070575 dan wakil kami sedia ke lokasi anda
Kalau nak dibandingkan cat dan wallpaper dah tentu wallpaper lebih banyak kelebihannya. Selain menghidupkan suasana kita juga boleh merubah pandangan dalaman rumah kita. Contohnya ruang yang sempit akan kelihatan lebih luas jika kita memilih corak besar atau melintang. Tak gitu?[img size=150][size=4][/size]
The administrator has disabled public write access.


MyRumah.net is your source of ideas to decorate your home, living room, bedroom,
dining room, bathroom, home office, garden & every corners of your house.